Bagremov med 450 grama

5.00 (37.67 kn)

Bagremov med: prozračan, ima blijedo zelenu nijansu koja može ići i u svjetložutu. Visoko se cijeni, aromatičan je i ugodan, blagog okusa zbog čega se preporučuje djeci i starijima. Drugo se ne kristalizira. Smanjuje izlučivanje kiseline u želucu, regulira funkciju želuca, pomaže zaustavljanju krvarenja, učinkovito je sredstvo protiv kašlja i visoke temperature, može se koristiti kod očnih bolesti, preporučuje se za smirenje, u stresnim situacijama i protiv nesanice. Posebno je djelotvoran na dojenčad i malu djecu.

Kategorija:

Okus bagremovog meda je lagan i ukusan zbog čega pripada najcjenjenijim vrstama prirodnog meda. Sadrži velike količine fruktoze, a rezultat toga je činjenica da se izrazito sporo kristalizira i ostaje u tekućem stanju mjesecima. Ova vrsta meda svijetle je boje i neutralnog mirisa. Bagremov med ima brojna ljekovita svojstva kojima pozitivno djeluje na naše zdravlje i cjelokupno stanje organizma. Stari Grci i Rimljani već su u davnim danima koristili med kao sredstvo za liječenje organizma od brojnih bolesti. Najviše pomaže pri olakšavanju simptoma prehlade i gripe, raznih bolesti respiratornog sustava kao što su bornhitis, upala grla te neugodni problemi sa sinusima. Med se također koristi i kao prirodni antiseptik koji brzo i učinkovito smanjuje bolna područja.

Ono po čemu je bagremov med poseban jest to što se koristi kod rješavanja problema krvožilnog sustava, bolova u probavnom sustavu, neugodne nesanice te ujedno jača imunitet. Posebno se preporuče konzumirati bagremov med u zimskim danima kada je imunitet znatno slabiji, a naš organizam podložniji bolestima. Pomaže kod nesanice, umiruje previše nadraženi živčani sustav i otklanja posljedice nagomilanog stresa. Preporuča se uzimanje s čajem od kamilice, jer se tako pojačava djelovanje meda i čaja. Također je preporučljivo uzimanje navečer prije spavanja.