Cvjetni med 900 grama

8.00 (60.28 kn)

Cvjetni med: dobiva se od različitog drvenastog voća koje cvate u proljeće. Dominiraju obično jabuke, trešnje, a može biti i nektara šljive, kao i maslačka koji cvate kada i voćke. Obično je tamnožute boje. Ugodnog je mirisa i okusa, a ako prevladava koštunjavo voće tada miris može biti na voćne koštice, a okus malo gorkast. Bogat je peludi i odličan za žvakanje saća, kao i u liječenju prehlada, jetre i krvožilnog sustava, a koristi se i za liječenje mokraćnih kanala.

Kategorija:

Livadni med ponekad nazivamo i cvjetni med s obzirom da se pripravlja od raznog livadnog cvijeća. Zahvaljujući tom bogatom i raznolikom sastavu, livadni med ima uistinu široku primjenu. Kao hrana, odgovara potpuno svima s obzirom da je izrazito blagog i aromatičnog okusa te djeluje povoljno na želudac. Cvjetni med je stoga najbolji izbor u dnevnoj prehrani, a osobito povoljno utječe na dojenčad i djecu u razvoju, kao i na starije osobe. Cvjetni med se najviše preporučuje onima kojima je potreban oporavak i dodatna energija, a osobito nakon bolesti.

Koristan je i osobama s niskim tlakom i srčanim oboljenjima, čisti krv od raznih toksina, poboljšava otpornost organizma na infekcije i zaraze, odnosno ima antiseptičko djelovanje.

 

Jeste li znali..?

… da proizvodimo pčelinje proizvode bez korištenja lijekova za prevenciju i suzbijanje pčelinjih bolesti?
U našem procesu proizvodnje odabrali smo vremenski i fizički zahtjevniju metodu rada koja nam omogućava rad bez lijekova koji se koriste u pčelarstvu.
Koristimo samo ekološka sredstva, neškodljiva za čovjeka i pčelu!