Kestenov med 900 grama

9.00 (67.81 kn)

Kestenov med: med od pitomog (jestivog) kestena je tamnožut, slabog mirisa, gorkog okusa, nekada se smatrao trećerazrednom vrstom, a sada je jedan od najtraženijih zbog svojih ljekovitih svojstava i bogate peludi. Pomaže kod bronhitisa, astme i drugih bolesti dišnih puteva, bolesti krvnih žila, popravlja apetit, pomaže kod bolesti probavnih organa, želuca, jetre, žuči, prostate i kod slabokrvnosti,. Kestenov med sadrži i do 100pota više peludnih zrnaca u odnosu na bagremov med, a pelud mu obiluje bjelančevinama, vitaminima posebno grupe B, mineralima, aminokiselinama i fermentima.

Kategorija:

Opis

Za med od kestena se kaže da je jedan od najboljih i najzdravijih na svijetu. On u sebi sadrži velike postotke prirodnog antibiotika. Tamne je crveno smeđe boje, a njegova boja varira zavisno od podneblja gdje pčele skupljaju med. Blagog je i pomalo gorkog okusa, te karakterističnog kesten mirisa.

Kestenov med sadrži bogatstvo minerala od kojih se ističu željezo, fosfor, kalij, kalcij i magnezij, a od vitamina bogat je vitaminima A, C i skupine B. Od svih orašastih plodova kesten je jedini koji je bogat vitaminom C, a sadrži i puno folne kiseline. Kesten sadrži i ljekovite nezasićene masne kiseline kao što su palmitinska i oleinska kiselina. One su bitne za srce i krvne žile te pomažu kod borbe protiv lošeg kolesterola.

Kestenov med idealan je za sve koji imaju problema s cirkulacijom jer je pospješuje, dobar je kod probavnih i bubrežnih bolesti, a djeluje i antiupalno pa je savršen izbor ako patite od reume i artritisa. Jača srce, liječi čir na želucu te je učinkovit kod žutice. Dobar je za čišćenje jetre, kod anemije te svih oblika iscrpljenosti tijela. Kestenov med se preporučuje djeci, trudnicama, sportašima i svima onima koji su pod povećanim naporima.